luni, 7 mai 2012

DECLARATIA DE PRESA DIN 4 MAI AL EX-MINISTRULUI OPREA GABRIEL - MILITARII ACTIVI SIN REZERVA , I-A "SIMTIT APROAPE"

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a facut vineri o trecere in revista a activitatii sale desfasurata la MApN si a subliniat cu aceasta ocazie ca cei mai frumosi ani ai carierei sale sunt legati de "aceasta mare si frumoasa familie, Armata Romana".
"Sunt fiu de militar, sunt militar de cariera si toti pasii pe care i-am urmat de-a lungul vietii m-au purtat mereu pe acelasi drum, cu aceasta institutie pe care o iubim cu totii. Din luna decembrie 2009 mi-am asumat responsabilitatea conducerii MApN, intr-o perioada extrem de dificila pentru toti romanii, din toate punctele de vedere.


Am avut de infruntat in primul rand criza economica globala, care a afectat inclusiv bugetul institutiei. Am avut de gestionat, de asemenea, riscuri asociate instabilitatii politice sau guvernamentale. A trebuit sa tinem pasul cu partenerii nostri externi si sa ne onoram angajamentele asumate ca tara membra NATO", a adaugat ministrul Apararii Nationale.


El a subliniat ca meritele pentru tot ceea ce s-a realizat in minister se cuvin echipei pe care a condus-o si a apreciat faptul ca inca de la inceputul mandatului sau a imprimat un stil de lucru bazat pe colegialitate, pe spirit de echipa si pe competenta profesionala.


Oprea a precizat ca in timpul mandatului sau niciun militar activ din Armata Romana nu a fost numit in vreo functie sau avansat in grad pe criterii politice si a subliniat ca a tinut ca institutia pe care o conduce ''sa nu fie tarata in jocuri politice".


"Pentru prima data dupa 1990, in conducerea ministerului au fost numai militari. Ii includ aici pe cei doi secretari de stat care sunt generali in rezerva, iar acest lucru s-a vazut in atitudinea imprimata in toate manifestarile institutiei. Si eu si colegii mei am incercat nu doar sa dam ordine, ci sa dam in primul rand exemplu, prin propriul comportament. Am vorbit mereu despre solidaritate, despre spirit de corp si prin fapte concrete, am dat continut acestor principii.


In actiunile sale, Ministerul Apararii nu a facut deosebiri in functie de culoarea sau de apartenenta politica. De la paradele militare si pana la interventiile pentru limitarea efectelor inundatiilor din 2010 sau ninsorilor din acest an, toate actiunile Armatei au fost neutre si impartiale", a mai spus ministrul Apararii.


Referindu-se la principalele obiective ale mandatului sau el aratat ca acestea au vizat consolidarea credibilitatii armatei in interiorul societatii romanesti, apararea drepturilor militarilor si securitatea acestora.


"Am avut si am pus obiectivele ministeriale deasupra celor politice. Mi-am pus demisia pe masa Guvernului, pentru a apara drepturile militarilor, opunandu-ma, practic, in interiorul Coalitiei, unor decizii alege guvernului din care faceam parte. Am utilizat toate argumentele, inclusiv cele politice, in discutiile cu Guvernul si Coalitie, in privinta rolului si locului Armatei si a militarilor in societatea romaneasca si pentru respectarea drepturilor acestora. Armata si-a consolidat credibilitatea in interiorul societatii romanesti sunt dovezi in plus ca drumul pe care am mers a fost cel corect.


Sunt convins ca militarii activi sau in rezerva stiu ce am facut pentru ei si apreciaza eforturile echipei ministeriale pe care am avut onoarea sa o conduc. I-am simtit aproape in acesti doi ani si jumatate. I-am simtit mai uniti si mai increzatori in viitor. Pentru mine acest lucru este un castig si poate cea mai mare reusita a mandatului meu. Prin urmare, ca militar, in fata colegilor si camarazilor mei si in fata societatii romanesti, dau astazi raportul cu fruntea sus, incredintat de faptul ca mi-am facut datoria", a spus ministrul Oprea.




IATA CONSECINTELE !!!!!!!!!!!!!!

Militarii romani de la NATO acuza salarizarea la limita subzistentei
Cu salarii mai mici decât venitul minim din Belgia, militarii români de la Bruxelles ameninţă Bucureştiul cu demisia din Armata, se arata intr-un material de presa primit pe adresa Optimal Media.

Militarii români care lucrează la NATO şi UE pleacă din Armata Română, din cauza salariilor prea mici. Comparativ cu militarii altor ţări detaşaţi la Bruxelles, românii au cele mai mici lefuri.

Dacă în România salariile militarilor pot fi considerate decente, în Belgia, unde se află sediile NATO şi UE, militarii români câştigă mult mai puţin decât camarazii lor din alte ţări.

Cele mai mici salarii din NATO


Salariul minim garantat în Belgia, asigurat de statul belgian pentru muncitorii necalificaţi, este de 1.359 de euro. Potrivit unor surse militare, un subofiţer român care lucrează la Bruxelles primeşte din partea statului român un salariu mai mic decât salariul minim garantat în Belgia.

Un ofiţer român de la Bruxelles câştigă de trei ori mai puţin decât salariul unui ofiţer belgian. Din salariile primite, militarii români trăiesc, practic, la limita subzistenţei. “Ne cumpărăm mâncare din cele mai ieftine magazine pentru a ne ajunge banii de la un salariu la altul”, ne declară unul dintre militarii de la Bruxelles.

Toţi ofiţerii străini de la Bruxelles, chiar şi cei bulgari, câştigă mai bine decât ofiţerii români. Din motive financiare, anul trecut, câţiva militari români care lucrau la Bruxelles şi-au dat demisia din Armata Română.

Anul acesta, încă un ofiţer român a demisionat. Colegii săi spun că acesta s-a angajat ulterior tot la Bruxelles pe un salariu de trei ori mai mare decât cel pe care-l primea în Armata Română.


Preşedintele Băsescu a semnat Legea nr. 334/2007, prin care se majorează salariile personalului diplomatic – dar nu şi salariile militarilor din străinătate, se mai arata in materialul mentionat. Potrivit ziare.com, MApN a inaintat un proiect de lege privin majorarea salariilor militarilor romani de la NATO, dar acesta a primit aviz negativ din partea MAE. ( optimal media )


Cazul lt. Alexandru Gheorghe
Posted by Radu Tudor on January 24th, 2012
Cazul tinarului locotenent Alexandru Gheorghe, de la Baza Aeriana 71 Campia Turzii, a starnit o emotie uriasa. Imbracat in uniforma militara de infanterist, el si-a exprimat revolta in Piata Universitatii. Apoi a participat la emisiunea Sinteza zilei moderata de Mihai Gadea, unde a fost aplaudat la scena deschisa pentru curajul sau, pentru cuvintele frumoase pe care le-a spus si pentru imbarbatarea adresata celor care protesteaza in toate orasele tarii impotriva actualului regim.

Este evident pentru oricine ca locotenentul Alexandru Gheorghe a incalcat Statutul cadrelor militare. Si ca el va primi o sanctiune. De altfel a si recunoscut aseara acest fapt.

Din informatiile mele, Ministerul Apararii Nationale are in vedere trecerea sa in rezerva si (eventual) trimiterea sa in judecata. In momentul de fata, el este anchetat la sediul unitatii sale din Campia Turzii de o echipa coordonata de comandantul Bazei 71, generalul Laurian Anastasof.

Militarii nu judeca precum noi, civilii, aspectele de natura umana, sentimentala si morala. Ei se raporteaza strict la regulamentele militare, care in orice tara din lume se executa, nu se discuta.

Situatia de azi din Romania este insa una speciala. Revolta sociala impotriva celor care conduc azi tara continua si se amplifica. Multi romani extrem de nemultumiti de Basescu, Boc si echipa lor transmit mesaje de solidaritate cu locotenentul Alexandru Gheorghe. Unii il considera un soi de caz Arafat in varianta militara.

Conducerea MApN se afla intr-o situatie extrem de dificila. Dorinta de aplicarea exemplare a regulamentelor si de pedepsire a tinarului ofiter se loveste de un avertisment serios. Pe care ma simt obligat sa-l transmit.

O masura exagerata ar determina o reactie sociala pe masura. Distrugerea carierei si vietii acestui locotenent ar putea sa atirne extrem de greu in viitorul apropiat, pentru conducerea politica a MApN si a tarii.

Principala acuzatie adusa lui Alexandru Gheorghe este participarea in uniforma militara la un miting. Nu politic, asa cum incearca sa induca unii in mod fals ideea. In Piata Universitatii este o revolta spontana, unde oamenii striga impotriva conducerii unui stat care i-a umilit si i-a saracit. N-au favoriti, nu striga in favoarea unuia sau altuia. Vor schimbarea cu orice chip si asta e o revendicare cu un profund caracter social.

 Cei care judeca azi cazul lt. Alexandru Gheorghe sa nu uite doua aspecte foarte importante :

actualul ministru al apararii, Gabriel Oprea, a folosit in campaniile electorale precedente uniforma militara in afisele PSD din judetul Ilfov, impreuna cu Anghel Iordanescu si Florentin Pandele (foto). Acest gest, mult mai explicit politic decit ce-a facut tinarul ofiter aseara, nu a fost nicicum sanctionat vreodata
fiica presedintelui Romaniei, Elena Basescu, a folosit o uniforma militara din stocul Armatei Romane in campania sa electorala pentru europarlamentare din 2007 (foto). Nici fiica, nici tatal n-au suferit vreo consecinta in urma acestui demers evident ilegal


Aceste doua cazuri cu putere de precedent juridic si nu doar atit pledeaza pentru o sanctionare decenta a lt. Alexandru Gheorghe si mentinerea sa in rindul cadrelor active ale MApN, dupa ispasirea unei pedepse. In caz contrar, o masura mai dura ar trebui aplicata imediat si celorlalti, in spiritul egalitatii cetatenilor in fata legii.

SURSA:http://radu-tudor.ro/cazul-lt-alexandru-gheorghe/


DESPRE REZERVISTII MILITARI  CE SA MAI SPUN ?