sâmbătă, 2 iunie 2012

Ziua rezervistului la Targoviste

Ziua Rezervistului Militar, sarbatoriita la Târgoviste- Stefania Enache

   Statutul de rezervist militar este onorant, iar aceasta realitate este reflectata de un sir de argumente complexe, de mare consistenta.

 Într-o exprimare generala, rezervis tii de astazi sunt cadrele militare de ieri, care au muncit în armata cu responsabilitate si competenta, în conditii grele, de multe ori periculoase, suportând privatiuni si servitutii deosebite. Ei au fost la dispozitia institutiei si statului roman 24 de ore din 24, în fiecare zi, inclusiv în cele de sarbatoare, adica nelucratoare.

De cele mai  multe ori si-au neglijat familia si orice interese personale, în numele îndatoririlor de serviciu.

Au fost obligati sa lucreze oriunde în tara sau în afara granitelor, acolo unde au cerut interesele statului. Au schimbat garnizoana de resedinta ori de câte ori li s-a cerut, renuntând la casa si la relatiile sociale pe care, în mod firesc, si le construieste orice familie.

Au fost obligati sa renunte la locul de munca al sotiei si la confortul copiilor, nevoiti, si ei, sa schimbe institut ia de învatamânt, sau chiar profilul pregatirii. Aceasta zi deosebita a fost sarbatorita, ieri, si la Târgoviste, la Casa Armatei, în prezenta prefectului judetului Dâmbovita - Emilian Rusu, a presedintelui Consiliului Judetean Dâmbovita - Florin Popescu si a primarului Municipiului Târgovis te - Gabriel Boriga.

 Invitat sa ia cuvântul, prefectul judetului, Emilian Rusu, a precizat: ,,(...) Sunt onorat sa particip la aceasta reuniune prilejuita de Ziua Rezervistului Militar. (...) Având si calitatea de ofiter în rezerva, pe lânga cea de prefect al judetului, va rog sa-mi permiteti sa va spun “dragi camarazi”. Stiu ca domniile voastre, desi sunteti în rezerva si în retragere, sunteti foarte activi în plan social, sunteti prezenti în spatiul public ca oameni onesti, cu spirit civic si patriotism. Din aceasta cauza si din solidaritate, în mandatul meu de prefect vreau sa apelez la calitatea si valorile pe care le purtati, pentru binele societatii.

(...) Va doresc multa sanatate si va urez La multi ani!". La rândul sau, primarul Municipiului, Gabriel Boriga, a mentionat: ,,(...) Pentru mine, astazi, prezenta mea aici nu este una întâmplatoare. Am venit doar pentru a va multumi în calitate de cetatean al Municipiului Târgovis te si de român, pentru faptul ca noi, astazi, traim într-o tara libera, independenta si neatârnata, datorita dumneavoastra si celor ca dumneavoastra.

Datorita miilor, sutelor de mii si milioanelor de români, care, de-a lungul timpului, au facut ca tara noastra, România, sa ramâna cu capul sus, dreapta si neatârnata. Am venit sa va transmit salutul de tânar târgovistean, în primul rând, si mai apoi de primar al Municipiului Târgoviste, respectul si consideratia mea.

La multi ani, sanatate si multa putere de munca, pentru ca Târgovistea are nevoie de dumneavoastra". Presedintele Consiliului Judetean Dâmbovita, Florin Popescu, a tinut sa precizeze, la rândul sau, în calitate de colonel (r), avansat în acest grad de catre domnul ministru Melescanu: ,,(...) Am fost unul dintre tinerii care nu a fentat armata.

Si astazi consider ca una din marile greseli facute în România, dupa 1989, a fost renuntarea la serviciul militar obligatoriu. Cred ca putina disciplina, putina rigoare ar fi fost necesare în continuare pentru dezvoltarea tarii noastre".

 A multumit în continuare armatei pentru tot ce a facut în timpul Revolut iei din 1989 si a salutat reînfiint area Batalionului de tancuri în Garnizoana Târgoviste.
sursa: cotidianul Dambovita