duminică, 3 februarie 2013



Păreri

Pentru a putea înfiinÅ£a filiale locale de partid ÅŸi a strânge capital electoral , „ÅŸeful mafiei personale a lui Adrian Năstase” se apucă prin 2010, susÅ£inut de aliaÅ£ii de la guvernare, în plină criză economică, să revizuiască pensiile militare: 80% în sus, 20% în jos. AÅŸa a ieÅŸit procentul din …. tastatura unor colegi în activitate care nu au putut să-ÅŸi convingă ÅŸefii sus-puÅŸi că nu poÅ£i căuta ÅŸi găsi prin arhivele M.Ap.N. documente, unele vechi de 50 de ani, care să „justifice” principiul inexistent al contributivităţii militarilor, în timp de ÅŸase luni. Åžase luni soldate cu eforturi umane, materiale ÅŸi financiare substanÅ£iale, care au ÅŸubrezit ÅŸi mai mult bugetul, ÅŸi aÅŸa  insuficient, al Ministerului Apărării.
A apărut apoi….”pe sticlă”, triumfător, spunând tuturor românilor care strângeau cureaua în scopul ..…depăşirii crizei că procesul de revizuire a pensiilor militare s-a încheiat cu bilanÅ£ul pozitiv, mai sus enunÅ£at.
Evident că prestigiul de care se bucura armata de rezervă ÅŸi în retragere a fost puternic afectat de lătrăii care, transformându-se în „purtători de cuvânt”  ai poporului condus pe cărarea reformării statului de „puÅŸcăriabil”, au început un puternic proces de …culpabilizare a celor cărora, NU LA CEREREA LOR, li s-au mărit pensiile.
Åžtiind că există un pricipiu al dreptului de proprietate, al dreptului câştigat, al neretroactivităţii legii, etc., „naivii” cu pensii diminuate au început să-ÅŸi caute dreptatea în justiÅ£ie. Acestia însă au uitat …. precizările făcute magistraÅ£ilor de „puÅŸcăriabil” : magistraÅ£ii (independenÅ£i ÅŸi inamovibili!) să găsească  ÅŸi banii pe care trebuie să-i primească cei pentru care au formulat sentinÅ£e favorabile, cu implicaÅ£ii financiare: sindicaliÅŸti, învăţători, profesori, etc.  („Nu e bine, domnilor magistraÅ£i, EU v-am făcut magistraÅ£i !!”).
Åži atunci, decât să plângă mama, mai bine să plângă ….. cei cu copii la ÅŸcoală sau la facultate, cei cu credite făcute la bănci pe vremea când „duduia economia”, cei care, în decursul carierei au schimbat 5-6 garnizoane pentru a-ÅŸi sluji Å£ara ÅŸi a respecta jurământul rostit cu mâna pe lancea drapelului de luptă, cei a căror sănătate s-a ÅŸubrezit prin terenurile de instrucÅ£ie ÅŸi prin poligoane dar ÅŸi pe Trasfăgărăşan, pe la canalul Dunăre-Marea Neagră, prin mine, prin agricultură.

Åži în acest fel, pe lângă bugetul asigurărilor sociale ÅŸi al apărării, a mai apărut un buget  afectat: cel al ministerului justiÅ£iei. Pentru că, miile de procese intentate structurilor cărora le-au aparÅ£inut de către cei loviÅ£i în dreptul de proprietate au însemnat ÅŸi înseamnă în continuare risipă de resurse umane, materiale ÅŸi financiare considerabile.

Să revenim însă la „mareÅŸal”. Se pare că socotela de acasă a acestuia nu s-a potrivit cu cea din târg:  categoria de pensionari militari care a fost „coloana vertebrală” a armatei ÅŸi căreia „trebuia să i se facă dreptate”, conform precizărilor „puÅŸcăriabilului”, nu a percutat corespunzător la „stimulentele financiare” administrate în plină criză economică, organizarea unor  filiale ale UNPR în profil teritorial rămânând doar un deziderat.
Şi atunci, ce ne facem ? Alegerile bat la uşă şi noi nu prea mai avem pe cine să convingem de necesitatea terenurilor de fotbal în pantă şi a parcurilor situate în pădure.
Cum „ce ne facem” ? N-aÅ£i auzit de …. „planul B” ? Comandantul care n-are un „plan B” nu va putea câştiga ….. alegerile.  E cât se poate de simplu ÅŸi sigur: îl dăm la dracu pe Primul ministru cu vaca lui kobe cu tot ÅŸi ne aliem (de timpuriu) cu .…”finul”. Nu avem cum să pierdem, la câte este de mare valul de revoltă împotriva „bocilor” ÅŸi „lenuÅ£elor” pline de Armani, mergem …. „punct ochit, punct lovit”!
Iar acum, după 9 decembrie 2012, drept răsplată pentru faptele de …. arme „politice” de care a dat dovadă, îl putem admira din nou, diriguind trebile de siguranţă naÅ£ională ale ţării la dreapta Primului ministru. Este adevărat, fără….portofel. Că nu mai foloseÅŸte de mult portofelul.  Lucrează cu cecuri. Am zis portofel?  Pardon, am vrut să spun „portofoliu”. Are acum liniÅŸtea atât de necesară pentru îndrumarea în vederea finalizării tezei de doctorat (evident, pe problematică de siguranţă naÅ£ională !) de către cea de-a doua doamnă (Elena) a ţării.

Şi vă mai intrebaţi de ce drumul până la capătul la care trebuie să se găsească dreptatea noastră este atât de anevoios.
Dar să nu disperăm şi să vedem jumătatea plină a paharului: pentru cei din imaginea de mai jos a fost mai greu la început, până au învăţat drumul.
Data viitoare va fi mult mai uÅŸor, traseul fiind deja cunoscut.